Завантаження ...

На Сумщині піротехніки знищили, виявлений грибниками арсенал боєприпасів

19 листопада групою піротехнічних робіт були проведені роботи у Середино-Будському районі зі знешкодження 17 артилерійських снарядів (76, 57, 45 мм) та мінометної міни (82 мм) часів Другої світової війни.



19 листопада групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м.Ромни), були проведені роботи у Середино-Будському районі зі знешкодження 17 артилерійських снарядів (76, 57, 45 мм) та мінометної міни (82 мм) часів Другої світової війни.

На ці боєприпаси натрапили грибники у лісопосадці поблизу с. Рудак та у районному центрі у лісопарку “Мірщина”. Про небезпечні знахідки люди повідомили до Служби порятунку “101”. Роменські піротехніки вилучили у першому місці 9 снарядів та мінометну міну, а у другому - 8 артснарядів. Арсенал боєприпасів фахівці вивезли у спеціально відведене місце і знищили шляхом підриву.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні вибухонебезпечних або схожих на них предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102». Пам’ятайте, роботи зі знешкодження боєприпасів можуть проводити лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: