Завантаження ...

СумДУ бере участь у пілотному проєкті дуальної форми здобуття освіти у вищій школі України

14 листопада 2019 р. в УНІАН (м.Київ) відбулась прес-конференція членів Робочої групи з реалізації дуальної освіти, присвячена старту проєкту щодо впровадження дуальної освіти в 44 закладах освіти



14 листопада 2019 р. в УНІАН (м.Київ) відбулась прес-конференція членів Робочої групи з реалізації дуальної освіти, присвячена старту проєкту щодо впровадження дуальної освіти в 44 закладах фахової передвищої та вищої освіти за участі роботодавців.

Модератор заходу, директор навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту ім.О.Балацького СумДУ Тетяна Васильєва відзначила, що дуальна освіта – це новий для України спосіб здобуття освіти, який передбачає поєднання навчання в закладах вищої освіти із навчанням на робочих місцях для отримання певної кваліфікації на основі укладання договору. Вона розповіла, що проєкт з популяризації, адаптації та впровадження дуальної форми здобуття освіти реалізується з 2014 року завдяки співпраці МОН з міжнародними фондами, роботодавцями та представниками закладів освіти, - повідомляє УНІАН.

На прес-конференції виступили: Олег Шаров - генеральний директор Директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН України; Олена Давліканова -координаторка проєктів Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні; Андрій Лукасевич - заступник виконавчого директора з правових питань Всеукраїнського об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу «Федерація металургів України»; Алла Чайковська – керівник Науково-методичного кабінету безперервного розвитку та освіти дорослих державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти»; Інна Осадчук - менеджер відділу по навчанню і оцінці департаменту роботи з внутрішнім клієнтом Академії ДТЕК ТОВ «ДТЕК»; Ірина Лилик - президент ГО «Українська Асоціація Маркетингу», доцент кафедри маркетингу КНЕУ.

Продовженням прес-конференції стала нарада освітян та представників ринку праці, які впроваджують пілотні проєкти дуальної форми здобуття освіти у вищу школу України. Від Сумського державного університету та Машинобудівного коледжу СумДУ в нараді взяли участь: директор ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького Тетяна Васильєва, начальник навчального відділу практики та інтеграційних зв'язків із замовниками кадрів Альона Євдокимова, заступник директора Машинобудівного коледжу СумДУ з навчально-методичної та виробничої роботи Еліна Валюх, заступник декана з навчально-методичної роботи факультету ЕлІТ Олена Ткач.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: