Завантаження ...

На Сумщині п’яний водій намагався підкупити правоохоронців

30-річний чоловік, аби уникнути адміністративної відповідальності за керування авто у нетверезому стані, запропонував поліцейськім понад 10 тисяч гривень.



30-річний чоловік, аби уникнути адміністративної відповідальності за керування авто у нетверезому стані, запропонував поліцейськім понад 10 тисяч гривень. Гроші поліцейські не взяли , а ось порушнику за пропозицію неправомірної вигоди тепер доведеться відповідати не тільки за адміністративним, а й за кримінальним кодексами України.

Подія сталася в с.Грунь Охтирського району. Увагу поліцейських привернув водій автомобіля «Хюндай» , який за зовнішніми ознаками перебував у стані алкогольного сп’яніння. Водія зупинили. Розуміючи, що йому доведеться нести відповідальність , він почав пропонувати «залагодити питання» за гроші і запропонував 10 000грн та 100 доларів США. Поліцейські пояснили порушнику, що пропонування посадовим особам неправомірної вигоди тягне за собою кримінальну відповідальність. Але останній продовжував настоювати на своєму.

Відносно водія в поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1.ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: