Завантаження ...

Поліція розшукує шахрайку, яка видурила у легковірної жительки Сумщини 10 000 гривень

Зловмисниця, використавши відому шахрайську схему з «донькою», яка нібито потрапила до поліції за злочин, домоглася того, що змусила жительку Глухівського району відправити їй велику суму грошей.



Зловмисниця, використавши відому шахрайську схему з «донькою», яка нібито потрапила до поліції за злочин, домоглася того, що змусила жительку Глухівського району відправити їй велику суму грошей.

Вдень на мобільний телефон 39-річної жительки одного з сіл Глухівського району зателефонувала невідома жінка, та представившись слідчою поліції з міста Києва, повідомила, що її донька, яка працює в столиці, нібито затримана правоохоронцями за вчинення кримінального правопорушення. «Слідча» розповіла шокованій матері, що її донька у супермаркеті штовхнула якусь відвідувачку. Та впала, отримала тілесні ушкодження та ще й розбила дорогий мобільний телефон.

Невідома співрозмовниця заявила, що за спричинення тілесних ушкоджень і за завдання матеріальної шкоди, дівчині доведеться понести кримінальну відповідальність. Втім цього можна уникнути, якщо відшкодувати потерпілій завдані збитки та витрати на лікування. Ціна питання 10 000 гривень.

Жінка разом з чоловіком взяли необхідну суму та перерахували її на вказаний шахрайкою рахунок через термінал самообслуговування.

Лиш після того, як справу було зроблено, мати зателефонувала донці та у розмові з нею зрозуміла, що стала жертвою шахрайства.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми. Пам’ятайте, якщо ваші співрозмовники у спілкуванні з вами зачіпають теми грошей, які вам необхідно комусь віддати, знайте, вас хочуть одурити. Тож необхідно відразу ж покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, або ж сказати чітке «ні», якщо йде спілкування «в живу», та повідомити поліцію. Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: