Завантаження ...

За тиждень Сумський рибоохоронний патруль у порушників вилучив 45 кг водних біоресурсів

У період з 11 по 18 вересня 2019 року головні державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 11 по 18 вересня 2019 року головні державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено вісім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), два – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та чотири - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 16 кг риби та 27 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 36 од. заборонених знарядь лову та майже 45 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 13 388 грн», - повідомили у відомстві.

Для прикладу, 11 вересня на водосховищі Косівщинське Сумського району рибпатруль виявив двох порушників. За допомогою заборонених знарядь лову – двох сіток вони здобули вісім кг риби, а саме: карась сріблястий – 35 екз., окунь – 7 екз. Сума завданого збитку склала 714 грн. На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено, згідно опису-оцінки знарядь лову.

На тій же водоймі виявлені саморобні знаряддя лову з перевищенням дозволеною нормою кількості гачків – 36 шт., при нормі 5 гачків на одну особу. Господарів не виявлено. Складено акти виявлення безхазяйного майна.

Того ж дня в м. Охтирка на місцевому ринку виявлено два факти реалізації водних біоресурсів, а саме: карася сріблястого, загальною вагою 3 кг без документів, що підтверджують законність придбання та якість продукції. На реалізаторів оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Крім того, завдяки зверненню небайдужих громадян на «гарячу лінію» в с. Пяткино Охтирського району на водоймі виявлено чотири безхозних сітки без риби. Складено акти виявлення безхазяйного майна.

12 вересня державні інспектори викрили двох осіб, які намагалися в заборонений період здобути раків, за допомогою двох «раколовок». Раків не спіймали.

Аналогічне порушення виявили рибпатрульні в м. Глухів. На озері Павлівське місцевий житель за допомогою «раколовки» добував раків. У цей спосіб йому вдалося впіймати раків в кількості 12 екз. Завдано збитків на суму 306 грн.

Нагадаємо, що 17 вересня державними інспекторами разом з представниками поліції під час проведення рейду на р. Псел в м. Суми у заборонений період виявлено грубе порушення правил рибальства.

Близько 4 години був виявлений місцевий житель, який в гідрокостюмі за допомогою аквалангу здійснював вилов раків. Йому вдалося здобути 485 екз. раків, загальною вагою близько 10 кг. Сума завданих збитків, завданих рибному господарству України склала 12 367,5 грн.

На осіб складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено, згідно опису-оцінки знарядь лову.

Якщо Ви помітили порушення природоохоронного законодавства - прохання терміново повідомляти за номером телефона «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: