Завантаження ...

На Сумщині триває робота по заміні чорнобильських посвідчень

Цей документ як посвідчення обов’язково має бути встановленого зразка та оформлений згідно з діючим законодавством, що дає змогу вказаній категорії громадян отримати соціальні гарантії та пільги



Цей документ як посвідчення обов’язково має бути встановленого зразка та оформлений згідно з діючим законодавством, що дає змогу вказаній категорії громадян отримати соціальні гарантії та пільги

Як повідомила тимчасово виконуюча обов’язки директора обласного Департаменту соціального захисту населення Людмила Мусіяка, під час чергового засідання комісії з розгляду документів для видачі посвідчень громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, було розглянуто 228 особових справ.

Стосовно 205 справ розглядалося питання щодо заміни посвідчень, із них: 180 особам будуть видані посвідчення нового зразка, 24 особові справи направлено на доопрацювання, 1 справа буде направлена на розгляд Комісії зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, Мінсоцполітики.

Також 23 заявники звернулися з документами щодо видачі посвідчень для різних категорій громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Із загальної кількості: 8 – на видачу посвідчень уперше, 3 – на видачу посвідчень категорії 1А, 3 – на внесення запису про групу інвалідності, 9 – на видачу повторних посвідчень.

Довідково: На виконання п. 7 постанови КМУ від 11 липня 2018 р. № 551 на Сумщині проводиться робота по заміні посвідчень. Згідно із законодавчим актом їх замінять: особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1); учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорії 2 і 3) з числа громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт; особам, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 2), з числа постраждалих від радіаційного опромінення за інших обставин не з власної вини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: