Завантаження ...

Сумський НАУ підтримує партнерство заради сталого розвитку

Сумський національний аграрний університет підтримує курс ПРООН на досягнення глобальних цілей заради створення можливостей якісного життя для майбутніх поколінь.



Сумський національний аграрний університет підтримує курс ПРООН на досягнення глобальних цілей заради створення можливостей якісного життя для майбутніх поколінь.

Цілі сталого розвитку були затверджені у 2016 році і мають на меті подолання бідності, встановлення миру та забезпечення можливостей для отримання освіти для всіх людей. Ці 17 цілей стали пріоритетними напрямами роботи та фінансування ПРООН.

Головними агентами змін на шляху до досягнення Цілей сталого розвитку в Україні стають навчальні заклади та інститути громадянського суспільства. І одним з активістів у цьому процесі є Сумський НАУ. Саме на його базі вже кілька років поспіль проходять зустрічі та конференції в рамках Програми розвитку ООН «Онлайн освіта для сталого розвитку». В університеті функціонує Ресурсний центр сталого розвитку, який допомагає проводити просвітницьку роботу та виховувати у дітей та молоді правильні звички, щоб зберегти навколишній світ та зробити його кращим.

20 серпня відбулася перша з трьох запланованих зустрічей представників Освітньої мережі сприяння сталому місцевому розвитку – партнерів Програми Розвитку ООН. СНАУ на заході представляла кандидат економічних наук Ксенія Блюмська-Данько. Учасники заходу говорили про те, як навчати сталому розвитку, як систематизувати таке глобальне поняття та зробити його зрозумілим для широкої аудиторії. Представники громадських організацій та освітніх установ сформували стратегію курсу, основне бачення, визначили ключові точки, яким слід приділити найбільшу увагу.

Зустріч поклала початок першому етапу розробки навчальних курсів зі сталого розвитку для громадських активістів, викладачів, державних службовців. І дуже приємно, що наш університет є одним з лідерів у цьому процесі, долучаючись до розв’язання глобальних проблем.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: