Завантаження ...

На Сумщині провели мобілізаційні навчання

На базі військових комісаріатів Сумської області провели триденні мобілізаційні навчання. До навчань залучили особовий склад військкоматів Сумщини



На базі військових комісаріатів Сумської області провели триденні мобілізаційні навчання. До навчань залучили особовий склад військкоматів Сумщини, представників органів державної і місцевої влади та інших військових формувань. Керівництво навчаннями здійснювали офіцери оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Основна мета таких навчань - це підвищення злагодженості у роботі військових комісаріатів області, штабів територіальної оборони та встановлення стійкої взаємодії між органами військового управління та органами державної і місцевої влади.

– Ці навчання дуже важливі як для військових так і для цивільних, адже ми перевіряємо злагодженість дій посадових осіб військових комісаріатів, силових структур і органів місцевої влади, їх готовність виконати поставлені завдання. Ми вже маємо в цьому певний досвід, але практику треба постійно вдосконалювати, щоб в будь-який момент, в найкоротші терміни дати гідну відсіч ворогу, – зазначив виконуючий обов’язки Сумського обласного військового комісара підполковник Євген Варламов.

В ході проведення навчань уточнювались плани роботи військових комісаріатів, моделювались зміни в оперативній обстановці та проводились інші заходи з питань формування підрозділів оборони.

За результатами мобілізаційних навчань всі посадові особи як військового так і цивільного керівництва підтвердили спроможність виконувати поставлені завдання щодо захисту державного кордону.

Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Чернігів) 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: