Завантаження ...

На Сумщині за тиждень рибоохоронний патруль вилучив 63 одиниці заборонених знарядь лову

За тиждень вилучено близько 64 кг водних біоресурсів та 63 од. заборонених знарядь лову, – Сумський рибоохоронний патруль



За тиждень вилучено близько 64 кг водних біоресурсів та 63 од. заборонених знарядь лову, – Сумський рибоохоронний патруль

У період з 8 по 14 травня 2019 року інспектори Сумського рибоохоронного патруля зафіксували 23 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів, з яких 15 грубих. Також складено п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Крім цього, оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно яких конфісковано 36 кг риби та 42 од. заборонених знарядь лову.

«За цей період у порушників конфісковано близько 64 кг водних біоресурсів та 63 од. заборонених знарядь лову (сітки, драга). Накладено штрафів у розмірі 476 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 12 928,5 грн», - повідомив керівник Сумського рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, восьмого травня рибоохоронний патруль на водоймі в смт Степанівка Сумського району затримав місцевого мешканця, який ловив рибу за допомогою забороненого знаряддя лову – трьома сітками. В сітках находилась така риба: карась – 13 од., окунь – 1 од., лин – 2 од. та краснопірка – 6 шт. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 3 кг. Порушником завдано збитків на суму 884 грн.


Десятого травня при обстеженні Косівщинського водосховища біля с. Косівщинське Сумського району інспекторами було затримано двох чоловіків, які ловили рибу за допомогою заборонених знарядь лову – двох драчів. Риби не спіймали.

Вночі 14 травня інспекторський рейд на р. Псел в м. Суми виявили факт порушення правил рибальства. Громадянин за допомогою знарядь для занурення та підсвічування виловив 3 кг водних біоресурсів, а саме: лин – 4 шт., окунь – 1 шт., раки – 24 шт. Завдано збитків на суму 1 105 грн.

На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, знаряддя лову вилучені на склад Сумського рибоохоронного патруля.

В Буринському районі в с. Піски рибпатрульні виявили ще одного порушника правил рибальства. Чоловік рибалив на водному об’єкті з човна в заборонений нерестовий період. На особу складено протокол за ч.3 ст. 85 КУпАБ та накладено штраф у розмірі 170 грн.

Управління Держрибагентства у Сумській області закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушень - прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (096) 838-25-70, (0542) 77-90-13 або всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: