Завантаження ...

На Сумщині поліція вилучила боєприпаси

Три бойові гранати були вилучені у жителя обласного центру, а на Роменщині знайдені боєприпаси часів Другої світової війни. Небезпечні знахідки підлягають знищенню.



Три бойові гранати були вилучені у жителя обласного центру, а на Роменщині знайдені боєприпаси часів Другої світової війни. Небезпечні знахідки підлягають знищенню.

До Сумського відділу поліції звернувся 35-річний житель обласного центру та повідомив, що на власній земельній ділянці під забудову, під час проведення робіт, він виявив гранату. Прибувши на місце, працівники вибухотнехнічної служби поліції обстежили територію та виявили ще дві гранати. Знайдені боєприпаси Ф-1 та РГ-42 відносяться до категорії ручних осколочних гранат і мали цілком справний вигляд. Щоправда запалів у них не було – замість них були вкручені пластмасові заглушки. Поліцейські вилучили боєприпаси та відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України, в рамках якого з’ясовують, яким чином ці небезпечні предмети опинилися на чужій земельній ділянці.

Вчора ж, у полі, за чотири кілометри від села Хмелів Роменського району, місцеві жителі виявили сім снарядів калібру 122 мм часів Другої світової війни. Громадяни повідомили про небезпечні знахідки поліцію.

На місцях виявлення боєприпасів виставлено охорону поліції до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління МНС України.

Правоохоронці нагадують громадянам, що в усіх випадках виявлення снарядів, мін, гранат та інших вибухонебезпечних предметів, ні в якому разі з ними не варто контактувати самим та не допускати контакту сторонніх осіб. У разі виявлення будь-де, зброї боєприпасів, чи інших вибухонебезпечних предметів, найголовніше відмітити чи запам’ятати місце знахідки, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: