Завантаження ...

Сумщина пам’ятає Героїв Небесної Сотні

Голова облдерж- адміністрації Микола Клочко разом із представниками влади та громадськості взяв участь у меморіальних заходах з нагоди вшанування пам’яті загиблих під час Революції Гідності



Голова облдержадміністрації Микола Клочко разом із представниками влади та громадськості взяв участь у меморіальних заходах з нагоди вшанування пам’яті загиблих під час Революції Гідності

«Сьогодні ми згадуємо події п’ятирічної давнини, коли на всіх Майданах України і на головному Майдані в столиці люди стояли за те, щоб наша держава йшла власним шляхом до європейського майбутнього і не звертала з нього. На жаль, більше ста людей заплатили за це дуже високу ціну – своє життя, – говорив Микола Клочко під час мітингу біля Пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. – Нам і досі важко прийняти смерть кожного «воїна світла». Та все ж найбільшого болю завдала втрата нашого земляка Олексія Братушки. Ця втрата стала спільним горем для сумчан, тому кожен з нас щиро співчуває близьким та рідним Олексія».

Виступив на мітингу і батько Олексія Братушки Сергій.

«Для мене життя розділилося на два етапи – до Майдану, коли син був ще живий, і після, – зазначив батько героя. – Але я розумію, що він не міг інакше. Адже Олексій хотів жити у країні без комендантських годин і ворогів з автоматами, які вказували би українцям, як їм жити. Він стояв за це на Майдані, і кожному з нас варто задуматися про те, щоб було з країною, якби 5 років тому не було подій, які змінили Україну, змінили нас із вами».

Голова облдержадміністрації поклав квіти до пам’ятників Олексію Братушці та героям АТО.

«Ми співчуваємо і висловлюємо велику вдячність і повагу рідним всіх загиблих учасників АТО, які поховані поруч з ним на Алеї Слави. Для кожного з нас, для всіх наступних поколінь вони є і будуть символом самопожертви у боротьбі за цінності свого народу, світле майбутнє України, – підкреслив Микола Клочко. – Сьогодні, особливо сьогодні, ми маємо згуртуватися, навчитися нарешті аналізувати і співставляти події та факти, робити правильні висновки і довести всьому світові та самим собі, що ми, українці, розумні, єдині і незламні».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: