Завантаження ...

Фестиваль крижаних скульптур стартував у Сумах (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, фестиваль крижаних скульптур стартував сьогодні у Сумах. Триватиме він 6 днів. Перший день відкрила скульптура – скіфський Олень.



Як повідомив сайт UA:Суми, фестиваль крижаних скульптур стартував сьогодні у Сумах. Триватиме він 6 днів. Перший день відкрила скульптура – скіфський Олень. Над його створенням працює харківський майстер. Всього на фестиваль заявлено 19 учасників з Сум, Києва, Львова, Харкова, Дніпра, а також має приїхати майстер з Фінляндії. Робота триватиме 6 днів. Вага кожної заготовки – брусу з льоду висотою 1 метр, завширшки 50 см і товщиною 15 см близько 70 кг.

Фестиваль був організуваний в рамках проекту «Містечко зимових розваг» за рахунок громадського бюджету загальним кошторисом 192 тисячі гривень. За інформацією сайту pinterest.com, олень, який надихнув харківського скульптора, датується п’ятим сторіччям до нашої ери і був знайдений біля села Будки Сумської області. В нашій області є село з такою назвою у Білопільському районі, але, за попередньої інформацією директора Сумського краєзнавчого музею Владислава Терентьєва, скоріш за все, мова йде про село Великі Будки Роменського району, поблизу якого, дійсно, знаходиться курганний комплекс. Однак, детальніше про цього оленя і де зберігається його оригінал, пан Терентьєв пообіцяв розповісти пізніше.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: