Завантаження ...

Увага! Поліція попереджає: на Сумщині активізувались шахраї!

Протягом вихідних поліцейські Сумщині зареєстрували п’ять випадків шахрайств, одне з яких одразу вдалось розкрити. Зловмисники діяли за добре відомими схемами



Протягом вихідних поліцейські Сумщині зареєстрували п’ять випадків шахрайств, одне з яких одразу вдалось розкрити. Зловмисники діяли за добре відомими схемами, в результаті чого за рахунок довірливих громадян збагатились майже на 60 тисяч гривень.

Незважаючи на постійне інформування населення про злочини, пов’язані з шахрайствами, про які попереджають та розповідають працівники поліції, жителі області продовжують довіряти незнайомцям та потрапляють в «пастки» аферистів. Так, до Конотопського відділу поліції звернувся 87-річний місцевий житель, який розповів, що після візиту незнайомця лишився10 тисяч гривень. Зловмисник під приводом обміну грошей завітав до будинку пенсіонера і обміняв його справжні гроші на сувенірні.

Інших двох жителів Кролевця та Великої Писарівки ошукали «телефонні» шахраї. 66-річному кролевчанину зателефонував чоловік, який назвався працівником банку та повідомив, що з картки чоловіка намагаються зняти гроші. Під приводом безпеки збереження його заощаджень, випитав конфіденційні дані та зняв з двох банківських карток гроші у сумі 28 тисяч гривень. 83-річній жінці зателефонували аферисти, які назвались працівниками поліції та повідомили, що онуку жінки загрожує кримінальна відповідальність. Вони запропонували «відкупитись», на що бабуся погодилась. А потім до її будинку підійшла жінка, якій вона власноруч передала 8 тисяч гривень.

Ще двоє зловмисників своїх жертв знайшли за допомогою Інтернет-сайтів. Один з них під приводом продажу автомобіля ошукав 71-річного глухівчанина, попросивши сплатити йому завдаток у сумі 5 600 гривень, на що чоловік погодився, а інший - 19-річний сумчанин, виставивши лот про продаж мотоцикла, попросив 47-річного жителя Черкаської області сплатити йому передоплату у сумі 7 575 гривень, після чого обидва перестали виходити на зв'язок. Але в останньому випадку правоохоронцям вдалось одразу вирахувати афериста, якого наразі перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

В поліції за всіма фактами відкрили кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках яких ведуть пошуки зловмисників. Правоохоронці вкотре закликають громадян, бути менш довірливими з незнайомцями, не впускати їх до своїх домівок, за жодної умови не віддавати їм гроші та завчасно не перераховувати кошти за товари з Інтернету. Крім того, будьте пильні та обережні під час телефонних розмов з так званими банківськими працівниками, різних служб, установ, тощо, про які одразу повідомляйте поліцію.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: