Завантаження ...

Як відзначали свято Водохреща сумчани (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, з нагоди святкування Богоявлення Господнього, яке відзначають християни, у Сумах відбулися богослужіння і хресні ходи.



Як повідомив сайт UA:Суми, з нагоди святкування Богоявлення Господнього, яке відзначають християни, у Сумах відбулися богослужіння і хресні ходи. Завершилося відзначення свята зануренням сумчан в ополонки.

Для купання сумчан рятувальники облаштували три ополонки глибиною до двох метрів: одну – біля Харківського мосту і дві – поблизу пішохідного мосту між проспектом Михайла Лушпи і вулицею Троїцька.

Водолаз сумської міської рятувальної служби Ярослав Богатир розповів про підготовку ополонок і поведінку людей під час занурення: «Всі були обстежені на наявність предметів, що можуть становити потенційну небезпеку для учасників. Люди адекватно підходять до даного заходу, ніяких зауважень з боку нашої служби немає».

Андрій Алєксєєв розповів про свої враження від занурення: «Очищує організм, прекрасне відчуття, гарна погода».

Світлана Парохненко розповіла про відчуття після купання: «Дуже круто, це емоції, вилазиш – взагалі не холодно, хочеться гуляти, адреналін, класно. Треба це робити щороку».

Купання поблизу мосту по вулиці Харківська розпочали о 12:30, після хресної ходи і освячення. У цьому місці купалася сумчанка Наталія Анісімова: «Дуже холодно, але саме хвилювання і відчуття свята штовхає на такі вчинки. Хочеться вірити, що все буде добре».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: