Завантаження ...

На Сумщині відкрили навчально-практичний центр для підготовки зварників

За словами Миколи Клочка, сучасна галузь зварювального виробництва – одна з найбільш перспективних та затребуваних на ринку праці, оскільки без зварювання не обходиться практично жодне виробництво.



За словами Миколи Клочка, сучасна галузь зварювального виробництва – одна з найбільш перспективних та затребуваних на ринку праці, оскільки без зварювання не обходиться практично жодне виробництво. Саме тому для забезпечення регіону високопрофесійними фахівцями зварювального виробництва в Сумській області на базі державного навчального закладу «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту» відкрили Навчально-практичний центр із підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Електрозварник ручного зварювання», «Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах» та «Зварник».

Для створення сучасної бази Навчально-практичного центру з державного бюджету виділено 2,3 млн. гривень, з обласного бюджету – 1,2 млн. гривень. У центрі працюють дві сучасні майстерні, які облаштовано зварювальними постами, витяжною вентиляцією, робочими столами для учнів, обладнанням та інструментом. Кабінет професійно-теоретичної підготовки оснащено новими меблями, сучасними зварювальними тренажерами, мультимедійним обладнанням.

У своєму виступі Микола Клочко наголосив на правильному векторі розвитку професійної освіти Сумщини, додавши, що створення навчально-практичних центрів та конструктивна співпраця з роботодавцями сприятиме підвищенню якості підготовки працівників.

«Завдяки функціонуванню такого центру область отримає висококваліфікованих робітників, затребуваних на регіональному ринку праці», – зазначила директор обласного Департаменту освіти і науки Вікторія Гробова.

У рамках заходу відбулося засідання у форматі «круглого столу» за участю роботодавців. Учасниками здійснено аналіз існуючого стану кадрового забезпечення металообробного напрямку в контексті тенденцій суспільно-економічного розвитку і стратегічних інтересів області; обговорено практику і перспективи підготовки кваліфікованих робітників для ринку праці, шляхи вдосконалення моделей кадрового забезпечення діючих підприємств.

Створення Навчально-практичного центру дозволить значно підвищити якість професійної підготовки здобувачів освіти, здійснювати перепідготовку незайнятого населення, проводити навчання за модульними програмами. На базі центру буде організовано стажування та підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання, викладачів професійно-теоретичної підготовки закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: