Завантаження ...

Житель Сумщини придбав у Інтернеті віртуальний телевізор

Незважаючи на численні застереження працівників поліції бути обачними з операціями купівлі-продажу в мережі Інтернет, деякі громадяни нехтують порадами правоохоронців і потрапляють на гачок аферистів.



Незважаючи на численні застереження працівників поліції бути обачними з операціями купівлі-продажу в мережі Інтернет, деякі громадяни нехтують порадами правоохоронців і потрапляють на гачок аферистів. Одним з таких виявився і 38-річний житель Кролевця, який скористався он-лайн послугами та натрапив на зловмисника-афериста.

Оголошення про продаж плазмового телевізору "Samsung" чоловік знайшов на одному з відомих сайтів в мережі Інтернет. Ціна товару повністю його влаштовувала, тож він вирішив зателефонувати за вказаним номером телефону і обговорити умови придбання товару. Продавець зазначив, що він готовий продати свою техніку за умови повної сплати за товар, на що заявник погодився. Та щойно надіславши на запропонований рахунок гроші у сумі 4805 гривень, той класично обірвав зв’язок.

За даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), в рамках якого ведуть пошуки афериста. А правоохоронці знову застерігають від подібного придбання товару та радять розраховуватись з он-лайн продавцями лише після отримання бажаної покупки, адже за кожною другою вигідною пропозицією може ховатись звичайний шахрай.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: