Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу знешкоджено 3 боєприпаси часів минулих війн

22 жовтня, групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження 82-мм мінометної міни, 80-мм та 122-мм артилерійських снарядів.



22 жовтня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 82-мм мінометної міни, 80-мм та 122-мм артилерійських снарядів. Боєприпаси напередодні знайшли в Лебединському та Буринському районах.

Зокрема, на 82-мм мінометну міну під час проведення польових робіт, натрапили жителі села Кулички Лебединського району. Артнаряд снаряд калібру 80-мм знайшли у м. Лебедин на присадибній ділянці місцеві мешканці. А в лісосмузі, поблизу села Піски Буринського району, збираючи гриби люди виявили 122-мм артилерійські снаряд.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні вибухонебезпечних або схожих на них предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку потрібно повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: