Завантаження ...

Правоохоронці Сумщини розшукали чергового Інтренет-шахрая

Поліція Сумщини вкотре застерігає жителів області від аферистів, які «переховуються» на відомих Інтеренет-сайтах та продають неіснуючі товари.



Поліція Сумщини вкотре застерігає жителів області від аферистів, які «переховуються» на відомих Інтеренет-сайтах та продають неіснуючі товари. Одним з таких виявився і 22-річний мешканець Шостки, який ошукав двох жителів сусідніх районів і збагатився за їх рахунок на чотири тисячі гривень.

До чергової частини Глухівського відділу поліції з заявами про шахрайство звернулись одразу двоє місцевих жителів 28 та 31 років. Чоловіки розповіли, що на одному з сайтів оголошень з продажу автомобілів європейської реєстрації, знайшли вигідну пропозицію. Коли зв’язались з так званим продавцем, домовились про придбання товару. Єдиною умовою була сплата передоплати, перерахувавши яку, зв’язок з чоловіком втрачався. І якщо один надіслав на рахунок афериста 1350 гривень, інший втратив 2800 гривень.

«Поліцейські розпочали комплекс оперативних заходів, спрямованих на викриття зловмисника, - коментує Олександр Войтенко, начальник Глухівського відділу поліції. – Вирахувавши ймовірного продавця, стало зрозуміло – це «справа рук» однієї людини. Аферистом виявився 22-річний житель Шостки, який зізнався у скоєному. В поліції довели причетність чоловіка до двох таких афер, в результаті чого йому вдалось збагатитись на чотири тисячі гривень. Та окрім шахрайств, з’ясувалося, що він «промишляв» ще й крадіжками, що наразі перевіряється».

У відношенні чоловіка в поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). А правоохоронці наголошують, аби не поповнити списки жертв від подібних шахрайств, не перераховуйте незнайомцям гроші та розраховуйтесь за товари в Інтернеті після їх отримання. Пам’ятайте, за вигідними пропозиціями на сайтах оголошень, можуть ховатись звичайні шахраї.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: