Завантаження ...

Упродовж минулого тижня на Сумщині знешкоджено 18 боєприпасів часів минулих війн

Протягом тижня, піротехнічними підрозділами Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, було знищено фугасну авіаційну бомбу



Протягом тижня, піротехнічними підрозділами Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, було знищено фугасну авіаційну бомбу (ФАБ-250) 11 артилерійських снарядів (152, 122, 120, 76 мм.), 4 мінометні міни (82 мм.) та 2 ручні гранати (Ф-1, РГД) часів Другої світової війни, виявлені у Роменському, Охтирському, Тростянецькому, Сумському, Глухівському, Лебединському та Конотопському районах.

Зокрема, на Охтирщині місцеві жителі під час земляних робіт у полі натрапили на металевий предмет великих розмірів схожий на боєприпас, що знаходився в 400 м. від житлових будинків с.Хухра. Про це чоловіки повідомили рятувальникам. На місце виклику прибули з м.Ромни піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які ідентифікували знахідку як фугасну авіабомбу вагою 250 кг. Фахівці вилучили її, вивезли у спеціально відведене місце і знищили шляхом підриву.

Рятувальники наголошують, натрапивши на предмет схожий на боєприпас, в жодному разі не торкайтеся його, а тим більше не намагайтеся вилучити та перенести. Припиніть будь-які роботи у даному районі, по можливості, обгородіть місце знахідки підручними засобами. Про виявлення боєприпасу негайно повідомте Службу порятунку за номером “101” та правоохоронні органи за номером “102”. Пам’ятайте, що роботи з вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів можуть проводити лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: