Завантаження ...

У Сумах ртутні лампи викинули у контейнер для сміття (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, на вулиці Харківській у Сумах, еколог Сергій Шевченко звернув увагу на контейнерний майданчик для сміття, де у баку знаходились люмінесцентні лампи



Як повідомив сайт UA:Суми, на вулиці Харківській у Сумах, еколог Сергій Шевченко звернув увагу на контейнерний майданчик для сміття біля одної з багатоповерхівок, де у баку знаходились люмінесцентні лампи:

«Ми з вами спостерігаємо те, що не можна категорично робити – в одному з баків ми бачимо близько 25 люмінесцентних ламп відпрацьованих, звичайно, в ніякому разі це не можна так робити, бо вони наповнені ртуттю. Це всім відома отрута, яка впливає на центральну нервову систему, призводить до сліпоти, маси інших супутних захворювань».

Говорить начальник Державної екологічної інспекції області Геннадій Базаров:

«Ці лампи зараз передані були поліцією до Департаменту інфраструктури міста. А вони нам сказали, що вони їх передали до спеціалізованої організації «Спецзахист» – А що це за спеціалізована організація, вона займається утилізацією? – Вона має ліцензію на зберігання, перевезення та на передачу на знешкодження».

У поліції проводять свою перевірку. Заявляє співробітник сектору комунікацій Нацполіції Сумщини Володимир Кузьменко:

«Попередньою перевіркою встановлено, що ці лампи у сміттєві баки викинули працівники одного з магазинів, який торгував вживаними речами, вживаним одягом та взуттям і знаходився на вулиці Харківській. Цей магазин переїхав в інше місце і його працівники нічого кращого не змогли придумати, як ці лампи небезпечні викинути у звичайні контейнери для сміття».

Екоінспекція звернулася до мерії з листом вирішити питання утилізації небезпечних відходів, як зроблено в інших містах України, де курсують спеціальні авто по збору відпрацьованих товарів з вмістом небезпечних речовин. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: