Завантаження ...

На Сумщині випустили жуків, які мають боротися з короїдами

Жуки на варті лісу. Понад триста тисяч гектарів лісу в Україні уражені жуком-короїдом. Про це повідомила директорка держпідприємства “Харківлісозахист” Катерина Давиденко.



Жуки на варті лісу. Понад триста тисяч гектарів лісу в Україні уражені жуком-короїдом. Про це повідомила директорка держпідприємства “Харківлісозахист” Катерина Давиденко. Там працює єдина в Україні лабораторія, де вирощують мурахожуків. Це – хижі комахи, які їдять короїдів. З Харківщині мурахожуків, у спеціальних контейнерах привозять до Сумщини. Під Охтиркою триває експеримент із розведення жуків, які мають побороти короїдів. У цьому районі ситуація некритична, запевняє головний лісничий, але саме тут вирішили впровадити експеримент. Якщо усе вийде, поширити на всю Україну.

Причина спалаху жука верхівкового короїда, який шириться Європою, достеменно не відома, повідомили нам в Охтирському лісгоспі. Є декілька версій: потепління клімату, що послаблює сосни і сприяє розмноженню короїда, та людська діяльність – знищення диких багатоярусних лісів і поширення лісів штучних одноярусних, монокультурних, що сприяє поширенню шкідників та епідемій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: