Завантаження ...

В рамках проведення операції «Мак» на Сумщині правоохоронці виявили та знищили більш 3000 наркотичних рослин

Більш ніж два місяці на Сумщині тривають оперативно-профілактичні заходи, направлені на виявлення незаконних посівів



Більш ніж два місяці на Сумщині тривають оперативно-профілактичні заходи, направлені на виявлення незаконних посівів, вирощування та культивування нарковмісних рослин під умовною назвою «Мак». За цей період в області правоохоронці зафіксували 42 таких факти та вилучили майже 3,5 тисячі кущів маку та конопель. Днями на поповнення цих статистичних даних «попрацювали» жителі Роменського, Ямпільського, Білопільського, Сумського районів та обласного центру.

До поліції, на лінію «102», надійшло повідомлення від небайдужих громадян про те, що 36-річний мешканець Роменського району вирощує на своїй присадибній ділянці рослини коноплі. Перевірку провели працівники Управління протидії наркозлочинності та місцеві дільничні офіцери поліції. І справді, на присадибній ділянці чоловіка, між заростів, виднілись рослини конопель. Так, правоохоронці знешкодили більше ста кущів наркотичних рослин. Крім цього, у домоволодінні чоловіка, були знайдені близько десяти грамів марихуани та саморобний пристрій для її вживання. Сам же правопорушник розповідає, що дані рослини не саджав та не культивував. Все це робила його мати для власних цілей.

Ще два факти незаконного вирощування конопель зафіксували працівники поліції в Ямпільському районі та м. Суми.

Але найбільшу знахідку незаконних насаджень таких рослин виявили правоохоронці у Білопільському районі. В ході санкціонованого обшуку на присадибній ділянці 65-річної жінки у селі Річки було виявлено та вилучено 385 кущів рослин снодійного маку.

В поліції на правопорушників відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.310 "Посів або вирощування снотворного маку чи конопель" Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати штраф, або арешт на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: