Завантаження ...

На Сумщині поліція затримали цвинтарних крадіїв

Двох юнаків, що підозрюються у крадіжках металевих виробів з чужих поховань на кладовищах, виявили працівники поліції Охтирки.



Двох юнаків, що підозрюються у крадіжках металевих виробів з чужих поховань на кладовищах, виявили працівники поліції Охтирки. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження та розпочали слідство.

В ході проведення оперативно-профілактичних заходів, направлених на попередження крадіжок металу, поліція Сумщини провела роз’яснювальну роботу серед працівників пунктів прийому металобрухту, і попросила відповідально поставитися до проблеми.

Результати не забарились, і досить скоро поліцейські Охтирки отримали оперативну інформацію про двох молодих людей, які можуть бути причетними до крадіжок металу з кладовищ райцентру.

«Прибувши за адресою, де розташований один з пунктів прийому металу, поліцейські виявили двох охтирчан, 17-ти та 19-ти років, які принесли здавати на брухт кілька секцій могильних металевих огорож, - коментує начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько. – Ми запросили цих юнаків прослідувати до відділу поліції та пояснити, яким чином до їх рук потрапили вироби з металу з чужих могил».

Обидва зловмисники, ніде не навчаються і не працюють та раніше вже не раз потрапляли в поле зору поліції за різного роду правопорушення.

Під час проведення оперативних та слідчих дій, працівники поліції Охтирки встановили причетність юних зловмисників вже до трьох крадіжок з кладовищ. Так, на початку червня хлопці викрали з чужого поховання на кладовищі важку металеву плиту аби здати її на брухт. У середині того ж місяця, вже з іншої могили, вкрали металеву огорожу, а у середині липня поцупили металеві надгробки та огорожу ще з кількох поховань.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 297 «Наруга над могилою» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: