Завантаження ...

На Сумщині оперативники поліції затримали заробітничанина-грабіжника

Зловмисником виявився раніше судимий за грабежі 36-річний житель іншої області, який майже два тижні тримав в страху ледь не все місто Путивль.



Зловмисником виявився раніше судимий за грабежі 36-річний житель іншої області, який майже два тижні тримав в страху ледь не все місто Путивль. Серед його жертв – дівчинка-підліток та молода мама з дитиною. Відбирав, в основному, мобільні телефони, а виручені за них гроші віддавав дружині. Тепер «хазяйновитому» злодію загрожує черговий строк ув’язнення.

До чергової частини Путивльського відділення поліції із заявою про пограбування звернулась 32-річна місцева жителька. Заявниця розповіла, що, гуляючи з дитиною в парку, стала жертвою невідомого чоловіка, який, тихцем, підійшовши ззаду, відібрав мобільний та втік.

«На місце пригоди була одразу направлена слідчо-оперативна група. Але першочергові пошукові заходи не дали жодного результату, - коментує Олександр Торчицький, заступник начальника Путивльського відділення поліції. – Тоді працівники поліції розпочали комплексні відпрацювання міста та району, а також перевірили всіх раніше судимих за аналогічні злочини. І така робота дала результат - працівники кримінальної поліції викрили та затримали 36-річного підозрюваного. Ним виявився житель сусідньої області, який приїхав до Путивля на заробітки. Чоловік у своєму минулому вже мав судимість за грабіж. Свою провину він визнав, пояснюючи свій вчинок браком грошей. Серед його жертв - не лише жінки, а й діти, у яких він відбирав мобільні. В ході перевірки оперативники встановили, що чоловік пограбував ще й 13-річну дівчинку-підлітка в під’їзді житлового будинку. В поліції вже довели його причетність до щонайменше кількох грабежів у місті та продовжують перевіряти його на причетність до інших антологічних злочинів на території всієї області».

Відібрані телефони зловмисник одразу здавав до ломбарду. Отримав за них невелику суму - загалом 1150 гривень. А «зароблені» гроші віддав цивільній дружині на потреби для родини.

Нині в поліції вирішують питання про вилучення стільникових телефонів з ломбарду, котрі згодом, після закінчення всіх необхідних слідчих дій повернуть власникам. Сам же зловмисник затриманий - суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Дії «хазяйновитого» заробітчанина кваліфікували як грабіж, вчинений повторно - за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує шестирічне ув’язнення.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: