Завантаження ...

Завдяки юстиції Сумщини батько виплатив дитині аліменти - 41 тисячу гривень

Семирічна Крістіна тривалий час чекала від батька коштів, а він не поспішав платити аліменти, радуючи коштами вряди годи.



Семирічна Крістіна тривалий час чекала від батька коштів, а він не поспішав платити аліменти, радуючи коштами вряди годи. Внаслідок цього виникла заборгованість 41 тисяча гривень. Державні виконавці роз’яснили батькові, що до нього будуть застосовані обмежувальні заходи, дозволені законодавством. Досить нелегка розмова і перспектива серйозних обмежень подіяли на чоловіка і він сплатив заборгованість повністю. Ще одному батькові, який «дотіг» заборгованість аж до повноліття сина, довелось під загрозою обмежень сплатити більше 32 тисяч гривень.

Завдяки новим інструментам впливу на батьків, від яких важко було дочекатись аліментів, отримали належні їм кошти й інші діти Глухівщини: в одному випадку родина отримала більше 13 тисяч гривень; кілька дітей дочекались від батьків по 10 тисяч гривень;

Наразі суспільство чекає на прийняття другого пакета законодавчих ініціатив, що посилюють відповідальність не тільки матеріальну, а й моральну, адже, наприклад, батьки – боржники по аліментах, не зможуть претендувати й займати певні державні посади. Це стане одним із аспектів формування відповідального батьківства, адже за цим – майбутнє.

Управління юстиції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: