Завантаження ...

В ході операції «Зброя. Вибухівка» поліція Сумщини вилучила близько сотні патронів та малокаліберну гвинтівку

В ході проведення спеціальної поліцейської операції «Зброя.Вибухівка» працівники поліції за минулу добу вилучили близько сотні патронів та малокаліберну гвинтівку.



В ході проведення спеціальної поліцейської операції «Зброя.Вибухівка», направленої на попередження незаконного обігу зброї, працівники поліції Сумської області за минулу добу вилучили у зловмисників близько сотні патронів різного калібру та малокаліберну гвинтівку.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання 26-річного жителя міста Середина-Буда, працівники районного відділу поліції виявили та вилучили 63 патрони калібру 5,45 міліметри до нарізної автоматичної зброї. Де чоловік придбав боєприпаси і з якою метою зберігав, з’ясовує слідство.

Вчора ж в селі Низи Сумського району поліцією під час огляду господарського приміщення в домоволодінні 37-річного громадянина, поліцейські виявили вісім набоїв калібру 5,45 мм та п’ять набоїв калібру 9 міліметрів до нарізної зброї. Боєприпаси правоохоронці вилучили і направили на експертизу.

В селі Глинськ Роменського району, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання 30-річного чоловіка, працівники поліції виявили та вилучили малокаліберну гвинтівку та 14 патронів калібру 5,6 мм до неї.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадуємо, що згідно з ч.3 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.

Громадянам, які бажають добровільно передати поліції незаконну зброю чи боєприпаси, що у них зберігаються, радимо звертатися до найближчих відділів поліції.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: