Завантаження ...

Поліція Сумщини виявила незареєстровану вогнепальну зброю у населення

В ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання 34-річного жителя міста Охтирка, працівники поліції виявили та вилучили десять набоїв калібру 5,45 мм до нарізної автоматичної зброї.



В ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання 34-річного жителя міста Охтирка, працівники поліції виявили та вилучили десять набоїв калібру 5,45 мм до нарізної автоматичної зброї.

У селі Степне, Сумського району, теж під час проведення обшуку по кримінальному провадженню, в домоволодінні 43-річного місцевого жителя, правоохоронці виявили 9 набоїв калібру 5,45 мм, два бойові набої калібру 9 мм, та 5 патронів калібру 5,6 мм до малокаліберної гвинтівки.

Ще 21 автоматний патрон калібру 5,45 мм поліцейські виявили і вилучили під час проведення поверхневого огляду у 38-річного жителя села Склярівка Сумського району.

Вчора ж, у лісі, неподалік від села Сарнавщина Конотопського району працівники поліції зупинили 61-річного пенсіонера, який при собі мав незареєстровану нарізну гвинтівку ТОЗ-8. Зі слів чоловіка зброю він випадково знайшов у лісі.

А у потязі «Хмельницький-Москва», який слідує через станцію Конотоп, поліція виявила у 38-річного громадянина сусідньої держави чотири ножі, схожі на мисливські, з ознаками холодної зброї. Ножі вилучено та направлено на експертизу.

За всіма фактами виявлення вогнепальної зброї і боєприпасів, поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Поліція нагадує, що громадяни, які добровільно здали до органів влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.

З початку року на Сумщині працівники поліції виявили 68 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом зброї, та вилучили у громадян десятки одиниць рушниць, гвинтівок, патронів та гранат. Аби не вступати в конфлікт з законом, правоохоронці рекомендують добровільно здавати органам влади та правопорядку небезпечні «іграшки» під час місячника добровільної здачі зброї і боєприпасів, який триватиме до кінця квітня.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: