Завантаження ...

15 батальйон «Суми» відзначив четверту річницю заснування (+фото)

Учора, 23 квітня, керівництво міста та області вітало 15-й окремий мотопіхотний батальйон з четвертою річницею з дня його створення.



Учора, 23 квітня, керівництво міста та області вітало 15-й окремий мотопіхотний батальйон з четвертою річницею з дня його створення.

15-й батальйон територіальної оборони «Суми» створили з мешканців-добровольців Сумської області 23 квітня 2014 року. Тоді планувалося, що бійці охоронятимуть державні об’єкти та кордон Сумщини на межі з Росією. Однак доля склалася інакше – вони вирушили боронити державну цілісність Україні у зоні проведення АТО. За цей час 15 батальйон втратив 13 захисників, які отримали свої нагороди вже посмертно.

4 роки тому Збройні Сили України були практично у жалюгідному становищі і постало питання створення військових частин з нуля. Тому для громадян, які мали бажання служити у ті складні для Батьківщини часи, був створений загін територіальної оборони, який сьогодні є 15-тим батальйоном. Тоді провела велику роботу не тільки влада, а й волонтери і небайдужі підприємці, які згуртувалися і робили усе для того, щоб військове містечко поблизу Сум могло існувати. Принаймні, створили належні побутові умови: казарми, їдальня.

У цьому році у військовій частині планують зробити плац, паркан навколо нього і поставити належне освітлення.

Командування військової частини також привітало усіх зі святом та вручили грамоти, подяки, нагрудні знаки та нові військові звання бійцям, які досягли найбільших успіхів у виконанні службових обов’язків. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: