Завантаження ...

На Сумщині до лав Держприкордонслужби України відправили перших 14 призовників (+фото)

19 квітня на території збірного пункту Сумського обласного військового комісаріату відбулися урочисті проводи юнаків весняного призову 2018 року до лав Державної прикордонної служби України.



19 квітня на території збірного пункту Сумського обласного військового комісаріату відбулися урочисті проводи юнаків весняного призову 2018 року до лав Державної прикордонної служби України.

На строкову військову службу відправилися перші 14 солдатів від Сумщини, які вибули до Кінологічного навчального центру (м. Великі Мости, Львівська область) для проходження навчання. Після його завершення строковики будуть направлені для подальшого проходження служби до органів охорони державного кордону Держприкордонслужби України.

З напутніми словами та щирими побажаннями до призовників звернулися тимчасового виконуючий обов’язки начальника відділу персоналу Сумського загону підполковник Анатолій Щербак, перший начальник Сумського прикордонного загону, голова громадської організації «Прикордонники Сумщини» полковник у відставці Юрій Лозинський та військовий священик (капелан) Микола Карпенко.

«У житті кожної людини настає та мить коли рано чи пізно необхідно перевірити в собі найкращі людські якості: патріотизм, мужність, самопожертву в ім’я загальної справи, відчути плече товариша, відповідальність за себе та інших. Сьогодні ця мить настала і у вас. Вам випала велика честь проходити військову службу в Державній прикордонній службі України, а тому, я сподіваюсь, що обов’язки, покладені на вас, ви виконаєте з честю, гідністю і відданістю служіння Українському народові» – зазначив у своєму виступі підполковник Анатолій Щербак.

Звертаючись до призовників, полковник у відставці Юрій Лозинський від імені ветеранів-прикордонників привітав їх з призивом до лав Державної прикордонної служби України. «Служба на кордоні завжди була почесною. У цьому році виповнюється 100-річчя створення Окремого корпусу кордонної охорони Української Народної Республіки. Я бажаю вам міцного здоров’я, успіхів у військовій службі і щоб ви гідно продовжували традиції героїв-прикордонників попередніх поколінь», - наголосив ветеран.

Військовий священик (капелан) Микола Карпенко побажав усім Божого благословення та окропив призовників святою водою і вручив кожному Новий Заповіт.

Сумський прикордонний загін

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: