Завантаження ...

За вихідні на Сумщині сталося 50 пожеж

На Сумщіні зросла небезпека пожеж. Якщо за весь минулий тиждень таких випадків було зафіксовано 97, то лише упродовж вихідних сталося 50 пожеж.



Якщо за весь минулий тиждень таких випадків було зафіксовано 97, то лише упродовж вихідних сталося 50 пожеж.

Це пов'язане із загоряннями сухої рослинності, які досить часто перекидались на господарчі споруди та інші будівлі. Такі випадки зафіксовані майже у всіх районах та обласному центрі. А виною цьому людська необережність, а подекуди і пряме нехтування вимогами пожежної безпеки під час спалювання сміття, минулорічного листя, трави та чагарників.

Основна складність таких пожеж це те, що їх важко виявити у початковій стадії. Вітром вогонь швидко поширюється на значні площі створюючи загрозу розташованим поруч об’єктам різного призначення та лісовим насадженням. Тому вкотре закликаємо громадян – не кидайте недопалки у траву, не спалюйте навмисно сухостій.

При виявленні ознак пожежі на відкритій території або в лісовій місцевості не будьте байдужими спробуйте загасити загоряння самотужки водою, ґрунтом або гілками листяних порід дерев. Якщо вогонь досить значний, негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: