Завантаження ...

В прокуратурі обговорили стан протидії злочинності та корупції у регіоні

В прокуратурі обговорили стан протидії злочинності та корупції у регіоні, їх організованим проявам, передусім злочинам, вчиненим на пріоритетних напрямах.



Сьогодні, 23 березня 2018 року, у прокуратурі Сумщини під головуванням в.о. прокурора Сумської області Ігоря Сидоренка відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів на якій обговорили стан протидії злочинності та корупції у регіоні, їх організованим проявам, передусім злочинам, вчиненим на пріоритетних напрямах.

Відкриваючи нараду, Ігор Сидоренко зазначив, що завдяки реалізації спільних заходів минулого року спостерігалася тенденція до зменшення загальної кількості кримінальних правопорушень, особливо тяжких злочинів, у тому числі очевидних умисних вбивств, злочинів проти власності, а також правопорушень, вчинених неповнолітніми та у стані алкогольного сп’яніння. Окрім того, стабільно одним із кращих у державі є рівень розкриття кримінальних правопорушень.


«При цьому, наявна гостра необхідність у направленні зусиль на розслідування кримінальних проваджень на пріоритетних напрямах, передусім зі значними збитками, пов’язаними із привласненням, розтратою майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, щодо керівників органів влади, місцевого самоврядування та органів контролю, з ознаками корупції, при використанні та розподілі комунального майна, власності і коштів об’єднаних територіальних громад, у тому числі при ремонті доріг, у бюджетній системі, земельних відносинах, у сферах лісокористування, надання медичних послуг і реалізації лікарських препаратів через мережу аптек, при встановленні тарифів на послуги газо-, тепло- та водопостачання», – наголосив в. о. прокурора Сумщини.

За результатами координаційної наради визначено найгостріші проблеми у сфері протидії злочинності та корупції, а також розроблено та затверджено шляхи їх спільного вирішення.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: