Завантаження ...

Двоє зловмисників «віддячили» за гостинність крадіжками

Дві пари золотих сережок, два золотих хрестика, золотий ланцюжок та 700 гривень готівки поцупили у своїх знайомих двоє раніше судимих жителів Лебедина та Буринського району



Дві пари золотих сережок, два золотих хрестика, золотий ланцюжок та 700 гривень готівки поцупили у своїх знайомих двоє раніше судимих жителів Лебедина та Буринського району, перебуваючи у них в гостях. Поліцейські не тільки вирахували та притягнули зловмисників до відповідальності, але й повернули потерпілим частину викраденого.

Так, до чергової частини Лебединського відділення поліції зателефонувала місцева жителька, яка повідомила про крадіжку золотих ювелірних виробів з її помешкання. Для перевірки інформації, на місце події негайно прибули місцеві поліцейські. В ході спілкування з правоохоронцями, заявниця поділилась своєю підозрою, що цю крадіжку міг вчинити її 26-річний раніше судимий сусід. Чоловік часто по сусідські заходів до жінки, тож добре знав де вона зберігає свої цінності. Та після двох останніх його візитів жінка помітила зникнення ювелірних виробів.

Поліцейські вирішили перевірити підозри заявниці та навідались до її сусіда, і не дарма. В його помешканні вони знайшли частину викрадених цінностей, які чоловік ще не встиг збути. Правоохоронці вилучили їх у нього та повернули потерпілій.


В подібний же спосіб інший раніше судимий 32-річний житель одного з сіл Буринського району, поцупив з гостин у своєї знайомої 700 гривень. На викрадені гроші він здійснив кілька покупок в місцевому магазині, але витратити всю суму йому завадили місцеві поліцейські, які вчасно вийшли на слід зловмисника. Не витрачену готівку поліцейські, як і в першому випадку, повернули власниці.

За обома фактами слідчими відповідних поліцейських відділків відкрити кримінальні провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За скоєне обом зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліція вкотре звертається до громадян з проханням з усією серйозністю та відповідальністю ставитись до збереження власного майна. Для цього потрібно більш прискіпливо підходити до визначення кругу тих знайомих, яких ви можете впустити до власної оселі. Не варто також впускати в дім чи на подвір’я сторонніх, незнайомих осіб, що проявляють до вас надмірний інтерес, чи пропонують «задешево» послуги чи товари. Пам’ятайте, що ваша довірливість може коштувати вам втратою власного майна.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: