Завантаження ...

До Сум вперше приїде Кровомобіль

Кровомобіль – це транспортний засіб, що доставляє компоненти крові в зону проведення оборонних дій на сході України для надання невідкладної медичної догоспітальної допомоги тяжкопораненим бійцям.



Сумський обласний центр служби крові на підставі звернення від директора Благодійної організації міжнародного благодійного фонду «Пульс надії» Ростислава Зауральського оголосив благодійну акцію, приурочену до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.

З 19 лютого по 1 березня всі небайдужі мають можливість безоплатно здати компоненти крові, а Кровомобіль, що вперше приїде до Сум, доставить їх пораненим українським військовим.

Зібрані компоненти крові (свіжозаморожена плазма та еритроцитовмісні середовища) будуть перевезені до найбільшого та стратегічно важливого стабілізаційного центру, розташованого на території Авдіївської міської лікарні.

Кровомобіль – це транспортний засіб, що доставляє компоненти крові в зону проведення оборонних дій на сході України для надання невідкладної медичної догоспітальної допомоги тяжкопораненим бійцям. Автомобіль оснащено спеціальним обладнанням, що дозволяє перевозити кров, суворо дотримуючись температурних режимів :+ 2-6 °C для еритроцитної маси, та –40 °C для плазми. Адже якщо температурний режим буде порушено, кров моментально стане непридатною для переливання.

Здати компоненти крові можна як у Сумах, так і у відділеннях Сумського обласного центру служби крові за адресами:

м. Суми: пров. Громадянський, 2
тел. (050) 307 80 94
режим роботи: понеділок – п’ятниця з 7 до 20, субота – з 8 до 16
м. Конотоп: просп. Червоної Калини, 11
тел. : (050) 406-91-70
режим роботи: вівторок – субота з 8 до 16

м. Ромни: Московський б-р, 27/1
тел. : (050) 326-33-32
режим роботи: вівторок – субота з 8 до 18
м. Шостка: вул. Знаменська, 6
тел. (050) 407-80-96
режим роботи: понеділок – п’ятниця з 8 до 15

Напередодні дотримуйтеся донорської дієти.

З собою необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: