Завантаження ...

Судом взято під варту водія, який збив 16-річну дівчину на Роменській у Сумах

11 лютого слідчим суддею Капкіним О.Б. обрано громадянину П. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави в сумі 140 960 гривень.



11 лютого слідчим суддею Капкіним О.Б. обрано громадянину П. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави в сумі 140 960 гривень.

Громадянин П. підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, - кваліфікуючою ознакою якого є «заподіяння потерпілому тяжкого тілесного ушкодження» (ч. 2 ст. 286 КК України).

Суд вважає доведеним обґрунтовану підозру громадянина П. у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення, та погоджується з тим, що існують ризики, а саме:

  • можливості переховуватись від органів слідства та суду;
  • перешкоджати встановленню обставин кримінального правопорушення.


А тому, відносно підозрюваного П. більш м’які запобіжні заходи, ніж тримання під вартою, не зможуть запобігти ризикам, доведеним прокурором.

Суд вважає, що є ризик, що громадянин П., використовуючи службове положення, зв’язки з посадовцями державних органів, може впливати на свідків, потерпілих та експертів у вказаному кримінальному провадженні.

Разом з тим ч.3 ст. 183 КПК України передбачений обов’язок слідчого судді визначити альтернативний запобіжний захід - заставу у разі якщо інкримінований злочин не вчинений із застосуванням насильства, або погрози такого застосування, не спричинив загибель людини, підозрюваним не був порушений раніше обраний запобіжний захід.

Таким чином за інкримінований громадянину П. злочин, який не є насильницьким, суд повинен застосувати альтернативний запобіжний захід - заставу, розмір якої має ціллю дотримання його належної процесуальної поведінки.

З урахуванням обставин справи, суд обрав розмір застави у верхній межі для тяжких злочинів, згідно ч.5 ст. 182 КПК України.

Строк дії ухвали визначено до 6 квітня 2018 року до 16 год. 00 хв.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Інформаційно: події сталися 9 лютого 2018 року близько 07-55 год. Водій (25-річний Владислав Павлик - директор підприємства Сумської виправної колонії № 116), керуючи автомобілем Chevrolet Aveo, допустив наїзд на пішохода, яка перетинала проїзну частину вулиці Роменської по нерегульованому пішохідному переходу. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди неповнолітня потерпіла отримала тілесні ушкодження та була доставлена до реанімаційного відділення КЗ СОР "Сумська обласна клінічна лікарня".

Ми писали:

У Сумах унаслідок ранкової ДТП травмовано 16-річну дівчинку (+відео)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: