Завантаження ...

У Сумах на Масляну влаштують масові гуляння

Наступної суботи, 17 лютого, у Сумах традиційно відбудуться масові заходи свята проводів зими.



Наступної суботи, 17 лютого, у Сумах традиційно відбудуться масові заходи свята проводів зими.

«З року в рік міська влада намагаємося зробити програму святкування більш різноманітною і цікавою. Цьогоріч ми підготували до святкування Масляної ряд культурно-масових заходів. Приєднатися до святкувань, скоштувати смачні млинці та отримати позитивні емоції зможе кожен охочий. Для відпочинку сумчан будуть створені всі умови», – повідомила заступник міського голови Віра Мотречко.

Цьогоріч на честь Масляної для жителів та гостей міста готують багато цікавих заходів у парку ім. Кожедуба.

Як повідомила Людмила Пєхова, відвідувачів парка очікують справжні масові народні гуляння.

Із 10:00 працюватимуть торговельні майданчики та атракціони парку. А з 11:00 у рамках театралізованого свята «Масляна – розгорнитися, з сумчанами повеселися!» відбуватиметься відтворення народних обрядів, веселі конкурси та розваги.

Як для малечі, так і для доросли у програмі: театралізоване дійство «Як у Сумах усім людом Весну визволяли», ігрова програма «Зігрій нас, сонечко весняне» та «Веселі старти», фаєр-шоу, святкова концертна програма «Масляна усюди, веселіться, люди!», улюблений сумчанами конкурс «Млинцями пригощаємо – Масляну зустрічаємо», спортивний блок – конкурс «Сумські богатирі», а ще пісенно-танцювальний ігровий блок та інші розваги.

Звичайно ж, цього дня слідуючи споконвічно українським традиціям, відтворяться давній обряд спалення Опудала.

В рамках святкування Сумської масляної ветеранські організації проводитимуть в парку ім. Кожедуба благодійну акцію, в рамках якої продаватимуть виготовлені разом із помічниками вареники, а вторговані за них кошти перерахують бійцям АТО.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: