Завантаження ...

Смерть дитини: на підготовче судове засідання не з’явилася обвинувачувана медсестра

18 січня 2017 року відкладено підготовче судове засідання у кримінальному провадженні відносно лікарки громадянки К. та медсестри громадянки Л.



18 січня 2017 року відкладено підготовче судове засідання у кримінальному провадженні відносно лікарки громадянки К. та медсестри громадянки Л.

Обидві жінки обвинувачуються у неналежному виконанні професійних обов’язків, які спричинили тяжкі наслідки потерпілому (ч.2 ст. 140 КК України). В судове засідання не з’явилася обвинувачена Л., а від її захисника надійшла заява про відкладення підготовчого розгляду справи.

Головуючий суддя – Мальована-Когер В.В.

Наступне підготовче судове засідання відбудеться 05 лютого 2018 року о 16 год. 00 хв.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 591/195/18.

Інформаційно: Лікарка та медична сестра обвинувачуються у неналежному виконанні медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки – смерть неповнолітнього хлопчика. Події відбувалися 09 серпня 2016 року. 

Тоді о 9:00 ранку в дитячу поліклініку звернулася мама з семирічним хлопчиком. Після огляду лікаря дитині поставлений діагноз - обструктивний трахеобронхит і призначено лікування. В маніпуляційному кабінеті після ін'єкцій стан хлопчика раптово погіршився. Більше години лікарі проводили реанімаційні заходи, проте о 12:02 констатована смерть дитини від анафілактичного шоку, який виник як блискавична реакція на внутрішньом'язове введення ліків.

За результатами зібраних доказів і висновків експертиз було встановлено, що лікар-педіатр, необгрунтовано призначивши антибактеріальну терапію, не переконалася в сумісності медичних препаратів, не врахувала наявність побічної реакції, а в подальшому несвоєчасно почала та провела з порушенням інструкції та алгоритм реанімаційних заходів.

У свою чергу медична сестра виконала маніпуляції по введенню медичних препаратів на підставі отриманого папірця з записами лікаря, замість листа призначень встановленої форми. Крім того, вона не забезпечила наявність в кабінеті лікарських засобів для надання невідкладної допомоги дітям, що в подальшому призвело до неякісного і несвоєчасного проведення реанімаційних заходів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: