Завантаження ...

У Сумах відзначили День Збройних Сил України (+відео)

У Сумах на Театральній площі до Дня Збройних Сил виставили військову техніку. Усього – близько десятка машин. Біля кожної – військовослужбовці.



У Сумах на Театральній площі до Дня Збройних Сил виставили військову техніку. Усього – близько десятка машин. Біля кожної – військовослужбовці. Вчора у ролі гідів – розповідали відвідувачам про властивості та призначення техніки:

«Зенітна установка 23-го калібру. Використовується для стрільби як по повітряних цілях, так і по наземних. Прицільна дальність по повітряних – 2, 5 кілометрів, по наземних – 1,5 кілометра. Розрахунок на цю установку – 5 чоловік: навідник, 2 заряджаючих, стріляючий і той, що подає боєприпаси», – розповів військовослужбовець Андрій.


“Реактивний комплекс залпового вогню. Шістнадцять направляючих підреактивних снарядів. Кожний снаряд 270 кілограм і летить до 36 кілометрів. По факту стоїть в зоні АТО для стримання противника. Якщо противник буде порушувати перемир`я  і посуне до нас, то машини і наші війська прикриють вогнем», – розповів військовослужбовець Петро.
У середині театру – своя експозиція. Відвідувачам представили різновиди стрілецької зброї, літальні апарати – дрони. Крім того, засоби для надання першої медичної допомоги.

Військовослужбовців привітали із Днем Збройних Сил України святковим концертом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: