Завантаження ...

У Шостці пенсіонерка віддала аферистам понад 23 000 гривень

Правоохоронці Шостки розшукують шахраїв, які зігравши на родинних почуттях 86-річної мешканки Шостки, виманили у пенсіонерки 23 500 гривень за не притягнення онука до кримінальної відповідальності.

Правоохоронці Шостки розшукують шахраїв, які зігравши на родинних почуттях 86-річної мешканки Шостки, виманили у пенсіонерки 23 500 гривень за не притягнення онука до кримінальної відповідальності.

Вранці на домашній телефон 86-річної мешканки Шостки зателефонував невідомий, який голосом, схожим на голос її онука, прохав про допомогу. За словами «родича», він скоїв дорожню аварію і йому терміново потрібні гроші. Потім слухавку взяв інший чоловік, який назвався правоохоронцем. Незнайомець підтвердив інформацію про ДТП та запропонував «вирішити» ситуацію за певну грошей. Збентежена пенсіонерка погодилась допомогти рідній людині і власноручно віддали 23 500 гривень посильному, який буквально за кілька хвилин приїхав до неї додому. 

Згодом телефонний дзвінок від «онука» повторився, цього разу він прохав позичити грошей у когось зі знайомих, мотивуючи тим, що цього не достатньо. 

Літня жінка відмовилась брати борг, проте зателефонувавши знайомій, і вже від неї дізналась, що в такий спосіб діють шахраї. Разом вони звернулися за допомогою до справжніх поліцейських. 

Сьогодні правоохоронці роблять все можливе, аби встановити особи зловмисників та притягти їх до відповідальності. За даним фактом вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Проводяться подальші слідчі дії.

Щоб не поповнювати список жертв аферистів, поліцейські закликають громадян бути виваженими та обережними у подібних ситуаціях. Не впадайте в паніку, перевіряйте отриману інформацію від невідомих, що називаються в телефонній розмові поліцейськими, медиками, банківськими працівниками та іншими представниками державних служб. Якщо вас просять перерахувати чи передати гроші через посильного, - не поспішайте виконувати подібні інструкції, і не віддавайте незнайомцям свої гроші. Пам’ятайте – так діють виключно шахраї.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: