Завантаження ...

Сумчанки-грибники загубилися в лісі

Три літні сумчанки в пошуках грибів заблукали і маже вісімнадцять годин провели в осінньому лісі. Невідомо, які трагічні наслідки мала б для жінок така «мандрівка», якби їх не знайшли працівники поліції.



Три літні сумчанки в пошуках грибів заблукали і маже вісімнадцять годин провели в осінньому лісі. Невідомо, які трагічні наслідки мала б для жінок така «мандрівка», якби їх не знайшли працівники Сумського районного відділу поліції, особовий склад якого по тривозі піднятий на пошуки.

Повідомлення про зникнення трьох жительок обласного центру надійшло до чергової частини Сумського районного відділу поліції близько двадцятої години вечора. Зі слів родички однієї зі зниклих жінок, 76-річна бабуся та дві її 60-річні сусідки пішли до лісу за грибами ще вранці, і вчасно додому не повернулися. 

На пошуки пенсіонерок було піднято весь особовий склад районного відділу поліції, адже погодні умови могли серйозно вплинути на стан здоров’я сумчанок: дощ та низька температура могли призвести до переохолодження, і як наслідок – до невиправних трагічних наслідків. 

Зона пошуків була розподілена на умовні квадрати. До зазначеного місця прибули два наряди сектору реагування патрульної поліції, які за допомогою звукових та сигнальних маячків здійснювали патрулювання територією лісу, щоб допомогти бабусям зорієнтуватися на місцевості.

Тільки пізньої ночі вдалося знайти заблукалих громадянок. За їх словами, вирушивши в Великочернеччинський ліс, вони захопилися пошуками і навіть не відразу зрозуміли, що «загубили дорогу». Родичів спочатку хвилювати не хотіли, бо вважали, що самотужки вийдуть додому. Прокружлявши лісом, вони все ж таки змушені були телефонувати рідним з проханням про допомогу, а вже ті звернулися до правоохоронців. За приблизними підрахунками полісменів, пенсіонерки подолали не один десяток кілометрів по пересічній місцевості. 

Знайдені бабусі перебували у досить виснаженому, вкрай знервованому стані. Полісмени заспокоїли їх, доправили по домівках та передали рідним. 

Наостанок самих жінок та їх родичів попросили бути обачними і уважними, та застерегли, щоб, виходячи з дому, брали з собою засоби зв’язку та обов’язково попереджували членів сім‘ї про свій маршрут і наміри. 

Нагадаємо: кілька днів тому працівники поліції таким же чином розшукували двох пенсіонерок, 80-річну жительку села Стецьківка Сумського району та її 62-річну сусідку, котрі, проблукавши в лісі близько п‘ятнадцяти годин, вийшли з лісу аж за сусіднім селом. Тоді обох знайдених «мандрівниць» також доправили по домівках та передали під опіку рідним.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: