Завантаження ...

У Сумах намагаються незаконно розмалювати стіни Палацу дітей та юнацтва (+відео)

На одній зі стін Палацу дітей та юнацтва члени «Східного корпусу» намагалися нанести малюнок. Керівництво позашкільного закладу це зробити не дало – через відсутність дозволу на таке міської ради.



На одній зі стін Палацу дітей та юнацтва члени «Східного корпусу» намагалися нанести малюнок. Керівництво позашкільного закладу це зробити не дало – через відсутність дозволу на таке міської ради. Риштування біля стін Палацу встановили вчора. Сьогодні продовжили малювати. Директор через це викликав поліцію.

“Відбувається несанкціоноване зіпсування комунальної власності. Вчора я побачив, що монтується для роботи конструкція і вийшов, попередив організаторів акції, потім довів, що лист архітектури отримав, де архітектура не підтримала той проект, що вони запропонували”, – розказав директор Палацу дітей та юнацтва Сергій Маковецький.

Ініціатори акції обґрунтовують свої дії домовленістю з міською радою. Усною.  Олексій Єгоров, член ГО “Східний Корпус”: “У нас є домовленість з керівництвом міста. Тут буде намальован князь Святослав”.

Удень на стіні Палацу з’явилась основа малюнку – біле коло і фрагмент муралу. У ньому угледіли рекламу, а не мистецтво.

Олег Кривцов, архітектор: «Логотип Східного корпусу один к одному схожий на той ескіз, який вони збирались малювати на жовто-блакитному кольорі. Тільки це називається прихована реклама. «Східний корпус» вони замінили гаслом «Слава Україні» Але логотип залишили той же самий».

Закінчити малюнок «Східний корпус» планує до Дня Гідності та Свободи. Попри те, що дозволів на розміщення на цій стіні такого зображення не видавали.

Степан Пак ,заступник міского голови з питань діяльності виконавчих органів влади: “З нашого боку, з боку міської ради, виконавчого комітету дозволу такого не давали і не було. Це однозначно“.

Станом 16-ту годину, повідомив директор Палацу дітей та юнацтва, ніяких дозвільних документів від міської ради для нанесення фарб на стіни закладу він не бачив. У поліції за фактом події склали адмінпротокол.

“Дільничним  офіцером поліції було складено адмінпротокол на громадянина, який представився організатором цього заходу за статтею 152 кодексу України про адміністртивні порушення – це порушення держстандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів . Такий вид правопорушення тягне за собою накладання штрафу від 20-80 мінімальних неоподаткованих доходів громадян», – зазначив старший інспектор відділу комунікації ГУНП в сумській област і Володимир Біденко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: