Завантаження ...

На Сумщині чоловік придбав неіснуючий мотоблок

Днями на Роменщині від рук аферистів потерпіли двоє місцевих жителів: 30-річна жінка, банківський рахунок якої спустошили невідомі зловмисники, та 49-річний чоловік, котрий «придбав» неіснуючий товар.

Днями на Роменщині від рук аферистів потерпіли двоє місцевих жителів: 30-річна жінка, банківський рахунок якої спустошили невідомі зловмисники, та 49-річний чоловік, котрий «придбав» неіснуючий товар.

До Роменського відділі поліції звернувся 49-річний житель Київської області. Чоловік розповів: на одому із сайтів мережі Інтернет він знайшов оголошення про продаж мотоблоку. Доступна ціна його зацікавила. Тож, під час розмови він домовився з продавцев про угоду, головною умовою якої була стовідсоткова передоплата. Заявник перерахував на вказаний йому рахунок трохи більше 2 500 гривень, проте очікуваної посилки так і не отримав.

У другому випадку жертвою аферистів стала 30-річна жителька Роменського району. Жінка розповіла, що їй зателефонував невідомий та представився працівником банку. Під час розмови він повідомив, що з її банківської картки хтось намагається зняти кошти. Далі зазначав, що цьому можна запобігти, якщо негайно повідомити секретний код, що прийде в смс-повідомленні на телефон заявниці. Дама, не замислюючись, довірливо виконала всі вказівки незнайомця, і в результаті втратила 3 500 гривень власних заощаджень, що зберігались на банківському рахунку.

Наразі по даними фактами працівники поліції відкрили два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та проводять подальші розшукові заходи, аби встановити зловмисників.

«Шановні громадяни, - звертається до жителів регіону начальник Роменського відділу поліції Юлія Загамула, - вкотре закликаю вас не довіряти незнайомцям, котрі в той чи інший спосіб намагаються дістатися ваших статків, банківських рахунків чи заощаджень. При здійсненні покупок через всесвітню мережу раджу оплачувати товар тільки після його отримання. А в тому випадку, коли вам телефонують невідомі особи і, представившись працівниками банку, намагаються вивідати конфіденційні дані ваших банківських рахунків чи інші секретні коди, - настійливо рекомендую за жодних обставин нікому нічого не повідомляти. Краще, дослухавши інформацію, покласти слухавку та звернутися з відповідними запитаннями до працівників найближчого відділення банку. Таким чином ви вбережете себе від неприємностей та фінансових втрат».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: