Завантаження ...

У Сумах відремонтований другий корпус дитсадка «Яблунька» досі не працює (+відео)

Ремонт зробили, але приміщення, в яких мають виховувати дітей, пустують. Мова йде про частину дитячого садка «Яблунька» на Хіммістечку в Сума



Ремонт зробили, але приміщення, в яких мають виховувати дітей, пустують. Мова йде про частину дитячого садка «Яблунька» на Хіммістечку в Сумах. Його після реконструкції відкрили у листопаді 2015-го року. На першу чергу ремонту витратили близько 6 мільйонів гривень міського бюджету. До садка ходить 145 дітей. Це чотири дошкільних групи. Ремонт другого корпусу почали наприкінці 2016-го, а закінчили у серпні цього року. На роботи витратили близько 7,5 мільйонів бюджетних коштів. Розрахований він на 4 групи. Дві з них – для дітей до трьох років і по одній – з трьох та з п’яти років. Загалом на 70-80 вихованців. Поки дітей тут немає.

«Батьки ходять кожного дня, починаючи з вересня місяця. Дуже цікавляться, кожного дня ми приймаємо. Бажаючих дуже багато, дуже багато. Наразі навіть що на групу раннього віку бажаючих у нас сімдесят дітей, які хочуть, але ми їх не можемо усіх взяти. – А група раннього віку на скільки розрахована? – Одна група на 20 дітей, а так, як їх буде дві – то 40», – каже директор ДДЗ №38 “Яблунька” Наталія Матюхіна.

Замовником відбудови садка є управління капітального будівництва: «Є замовник, є підрядник, є проектант і є ДАБК. Тобто, на сьогодні ці чотири організації займаються здачею об`єкта в експлуатацію. Об’єкти такого рівня не здаються формально. Тобто, приїжджає ДАБК, перевіряє документацію, чи всі роботи виконані, чи є відхилення від проекту. Я можу сказати, що ніяких відхилень від проектної документації немає», – розповів начальник Управління капітального будівництва Сумської міськради Віталій Шилов.

«Введення в експлуатацію вже здійснюється не по декларативній формі, не у формі декларації, а при отриманні сертифікату. І для отримання сертифікату ми перевіряємо весь комплект документації проектної, дозвільної і відповідність виконаних робіт цієї документації. Тому є значний обсяг робіт для наших інспекторів, але все іде по плану. У нас є визначений законодавством термін, у нас ще тиждень є для цих робіт. А потім робиться нашими інспекторами висновок, на підставі чого видається сертифікат», – каже начальник управління Державного архітектурно-будівельного контролю Сумської міськради Анатолій Довбня. За його словами, це і буде введенням будівлі в експлуатацію.

Зараз на Хіммістечку функціонує 4 дитячі садочки. В них виховують близько 1000 дітей. Ще понад 200 дітей, яким не вистачило місця.

”Якраз друга черга нашого садочка «Яблунька» дозволить нам зняти цю напругу. Якщо виникають по Хіммістечку ситуації, коли садочки не можуть у зв`язку з переповненістю груп прийняти до себе діток, тоді їм пропонуються найближчі садочки: чи у 9-му мікрорайоні, чи на вулиці Металургів”, – каже заступник начальника Управління освіти і науки Сумської міськради Тетяна Дрига.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: