Завантаження ...

У Сумах заклали сквер польсько-української дружби (+відео)

Дерева та кущі висадили поблизу будинку на Петропавлівській, 76. Участь у закладці скверу взяли працівники КП «Зеленбуд», міської і обласної рад, а також представники польської сторони.



Дерева та кущі висадили поблизу будинку на Петропавлівській, 76. Участь у закладці скверу взяли працівники КП «Зеленбуд», міської і обласної рад, а також представники польської сторони.

«Ми вирішили висадити 7 лип,тому що на Петропавлівській є багато лип, верби, також кущі. А ще – оформити центральну частину скверу в живому стилі: в центрі туя стоятиме, ялівець козацький і ялівець горизонтальний», – розповів директор КП «Зеленбуд» Володимир Лаврик.

«Я маю надію, що Суми розвиватимуться швидше, щоб не хотіли звідси виїжджати, а хотіли працювати для Сум», – сказав Генеральний Консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський.

За словами координатора з питань України Варшавського «Інституту Східноєвропейських досліджень» Яцека Ключковського, назву скверу обиратиме сумська міська влада, однак, на його думку, скверу присвоять ім’я видатного поляка.

Наступним кроком облагородження цього скверу директор КП «Зеленбуд» назвав висадження однолітніх квітів. Це зроблять наступного року на газоні поблизу проїжджої частини.

9-11 листопада в Сумах оголошені днями Польщі. На ці дні в обласному центрі запланована низка заходів, присвячених Дню Незалежності сусідній країні. З їх переліком можна ознайомитися на сайті Сумської міської ради.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: