Завантаження ...

У Сумах влаштували вечір пам’яті Ігоря Гольченка

Вечір влаштували з нагоди Дня народження колишнього учня.16 жовтня юнак мав би відзначити 21-річчя.

Вечір влаштували з нагоди Дня народження колишнього учня.16 жовтня юнак мав би відзначити 21-річчя. Ігор Гольченко випустився зі школи у 2014році. З грудня того ж року брав участь в бойових діях на сході України. Загинув 14 лютого 2015 року вбою поблизу села Широкине. Автомобіль «Газель» з бійцями потрапив під обстріл. Ігор загинув від численних поранень, прикривши собою бойового товариша. Тим чоловіком був Андрій. Про події того дня згадувати не хоче. Сьогодні прийшов до школи, щоб вшанувати пам’ять друга.

«Дисциплінована людина з юнацьким відношенням до справи, боєць, з яким було приємно нести службу мені як рядовому. Коли я заступав на чергування, мені було спокійно, що він поруч зі мною заступає на чергування», – згадує про товариша Андрій Бугрій.

Вечір пам’яті свого загиблого учня в школі організовують два рази на рік – у день загибелі і, як сьогодні, – до Дня народження. «Я знаю ,що Ігор навчався в нашій школі, що він добра людина. Ми шануємо і поважає мо його вчинок», – говорить учениця школи Малена Черна. «Ми відчуваємо те, що наша школа випускає героїв,які борються за її право на незалежність, на суверенітет. Ми несемо велику відповідальність і повинні захищати те ім’я, яке носить наша школа», – ділиться учень Артем Ніколенко.

З вересня школа № 22 носить ім’я свого загиблого учня. Указом Президента Ігоря посмертно нагородили орденом «За мужність». А рішенням Сумської міськради юнаку присвоїли звання Почесного громадянина міста.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: