Завантаження ...

Петиция против петиции: сумчане хотят и парковку, и парк возле универмага «Киев»

В единой системе электронных петиций появилась новая – «Обстройство общественного пространства и реорганизация дорожного движения на перекрестке ул. Кооперативной и Покровской площади».

В единой системе электронных петиций появилась новая – «Обстройство общественного пространства и реорганизация дорожного движения на перекрестке ул. Кооперативной и Покровской площади».

Автор петиции Александр Шершак написал: «Так як місто Суми обрало європейський вектор розвитку, а місцева влада принагідно про це заявляє і підтримує створення сучасної європейської інфраструктури, то було б за доцільне провести благоустрій частини перехрестя вулиці Кооперативної та Покровської площі використовуючи досвід міст країн ЄС та США.

На даний час рух на перехресті не достатньо врегульовано і вільна частина від транспортного потоку використовується не ефективно. Це створює аварійні ситуації, спричиняє перешкоди для руху пішоходів та змушує водіїв порушувати правила дорожнього руху. Пропоную створити громадський простір за аналогом провідних міст Європи та США і фізично обмежити заборонене паркування та проїзд водіїв в забороненому напрямку.

А саме:

1) створити пішохідну зону (позначка №1 на карті);
2) облаштувати громадський простір з використанням тротуарної плитки, дерев, кущів, лавок тощо;
3) перенести місце розташування пішохідного переходу у вказане місце для створення доцільної найкоротшої траєкторії руху пішоходів (позначка №2 на карті);
4) підняти зону пішохідного переходу до рівня тротуару;
5) обмежити рух транспорту до однієї полоси з подальшим виведенням траєкторії руху в одному дозволеному напрямку – направо (з вулиці Кооперативна в напрямку вул. Іллінська);
6) обмежити фізично місця для паркування за 10 метрів до переходу, згідно правил дорожнього руху (позначка №3 на карті).

Ці заходи допоможуть:

- зменшити час перебування пішохода на проїзній частині (звуження проїзної частини вулиці в зоні переходу);

- змусять водіїв зменшувати швидкість перед перетином пішохідного переходу та допоможе маломобільним громадянам (мами з дітьми, люди в інвалідних колясках) здійснювати перетин дороги без перешкод (підняття пішохідного переходу до рівня тротуару);
- збільшить кут обзору для водіїв (фізична заборона паркування за 10м до переходу);
- зобов’яже дотримуватися ПДР (пішоходи переходитимуть на переході, водії вимушено повертатимуть тільки направо).

Також це розширить рекреаційну зону відпочинку громадян в межах історичної частини міста та створить додаткові стимули для розвитку туризму в місті.

Прошу не перетворювати центральну частину міста в майданчик для паркування!»

Ознакомиться с петицией и подписать можно здесь.

Примечательно, что имеется и другая петиция сумчан, которая также касается этого участка дороги. Ее автор предлагает надлежащим образом обустроить и узаконить все-таки парковку. Петиция уже собрала необходимое количество подписей. Теперь она попала на рассмотрение к мэру.

Обратят ли городские власти внимание на интересующий сумчан участок дороги, и какая петиция победит, покажет время и ответы на петиции.

Анна Гора

Ранее мы писали:

Нет – разгону машин: сумчане просят узаконить парковку в центре города

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: