Завантаження ...

Для Сум типичными станут остановки еврообразца (+фото)

В КП «Архитектура. Строительство. Контроль» разработали типовой проект остановки. Такие остановки будут украшать улицы Сум, обещает директор предприятия Владимир Никоненко.

В КП «Архитектура. Строительство. Контроль» разработали типовой проект остановки. Такие остановки будут украшать улицы Сум, обещает директор предприятия Владимир Никоненко.

В разработке проекта отдали предпочтению архитектурному стилю хай-тек. Разработчики утверждают, что такие остановки будут и комфортными и безопасными.

«До характеристик, що відповідають за БЕЗПЕКУ можна віднести наявність антивандального, загартованого скла (8 мм), громада міста може не перейматись щодо міцності конструкції. Також зупинковий комплекс буде оснащено огороджувальними конструкціями (стовпчики), які повинні забезпечити безпеку людей, що знаходяться на зупинках. Конструкція зупинки одночасно проста і лаконічна, в той же час естетична.

Що стосується комфорту, то ми врахували критику громадськості стосовно маленьких лавок. Якщо довжина стандартної зупинки 4,5 м (великої зупинки приблизно 6 м), то довжина лавки 3 м (3-4,5м у великому варіанті). Якщо і цього буде мало, то давайте відверто зізнаємося, що ми хочемо збудувати не зупинку, а ангар, сарай, склад (потрібне підкреслити :). Ми ж ставили собі за мету створення сучасної зупинки, яка буде відповідати стандартам, але не потурати недолікам транспортної системи. Адже наявність величезної кількості очікуючих транспорту в годину пік - проблема не зупинки, а якостї обслуговування громадського транспорту. Сподіваюсь проблеми з транспортом в нашому місті не буде.

Також ми передбачили місце для розміщення схеми та розкладу руху транспорту по маршрутах. Зручно, на рівні очей.

Для людей з інвалідністю обов'язково передбачений пандус, під'їзд з двох сторін, висота бардюрного каменю 20 см, що є стандартом ДБН і максимально зручно для низкопольного транспорту.

Ну і само собою біля кожної зупинки повинна бути урна. Це не обговорюється», - отметил Владимир Никоненко.

Каждая такая остановка европейского образца обойдется городу в 86 тыс. грн.

Анна Гора

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: