Завантаження ...

В Сумах хотят построить 33 км велодорожек

В КП "Архитектура. Строительство. Контроль." разработали эскизный проект велодорожек в городе Сумы. Сколько и где?

В КП "Архитектура. Строительство. Контроль." разработали эскизный проект велодорожек в городе Сумы. Сколько и где?

"КП "А.Б.К." розробило ескізний проект (наступний етап - робочий проект) велодоріжок в місті Суми. Цей проект уособлює в собі програму "Два колеса", автором якої є група велоактивістів на чолі з Сергей Малюк. Ця програма з боєм, правдами і неправдами, але проголосована за минулої каденції Сумської міської ради. Ця програма, яка б вона не була, і чи знайдуться критики, але мені особисто вона подобається, оскільки передбачає поєднання майже всіх основних районів міста з центром. Тобто у мешканців міста буде можливість доїхати на роботу, прогулянку, навчання на велосипеді.

Основними побажаннями велосипедистів було те, щоб велодоріжки були окремо від проїжджої частини через відсутність етики в поведінці водіїв, постійні стоянки автомобілів в першій лінії. Ми в основному намагалися це побажання задовольнити. Всього буде декілька ділянок (планується) де ,на жаль, доведеться водіям і велосипедистам враховувати присутність один одного.

Також дуже важливим елементом є велопарковки, які плануємо розмістити в людних місцях, поряд з держустановами ( за умови, якщо маршрут велодоріжок пролягає поряд). Біля ТЦ і інших комерційних підприємств, сподіваємось на участь у становленні велопарковок представниками бізнесу. Як показує практика, бізнес зацікалений в цьому і тут проблем не має бути.
Ширина велодоріжок має бути: мінімум - 1,2 - 1,5 м, якщо в обидва боки - 2,4 м.

Всього будівництво велодоріжок буде відбуватись в 6 черг. Довжина велодоріжок по місту 33,051 (!!!) км. Вартість робіт оцінюється приблизно 18-20 млн. Точна вартість буде відома після робочого проекту. Але вже зрозуміло, що будівництво буде виконуватись не за один рік, тому підтримка громади і депутатського корпусу в виділенні коштів є необхідною та вкрай важливою. Разом з тим дуже актуальним є питання залучення інвестицій під цей проект.

Цього року планується розробити робочі проекти окремо під кожну чергу, а у разі виділення додаткових коштів на перший етап, то вже перші роботи з будівництва.

Отже тримаємо це питання на контролі і сподіваємось, що все буде добре", - написал на своей странице в фейсбук директор КП "Архитектруа. Строительство. Контроль.", депутат горсовета Владимир Никоненко.

Анна Гора

Ранее мы писали:

С велосипедами на сессию: в Сумах уже не просят, а требуют велодорожки
Сумские велоактивисты: не велодорожки, так велостоянки

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: