Завантаження ...

В арт-галереї УАБС відкрилась виставка художника з Харкова Володимира Лелюка (+відео)

І хоча в колах українських фотографів він людина авторитетна і знана, сам автор всіляко відхрещується від слави. Його амплуа – спостерігач

І хоча в колах українських фотографів він людина авторитетна і знана, сам автор всіляко відхрещується від слави. Його амплуа – спостерігач. До Сум привіз 40 маленьких історій про те, як сприймає своє життя. Серія чорно-білих портретів про друзів і випадкових людей.

Автор вперше привіз свою виставку до Сум, говорить знайомство з сумськими фотографами стало імпульсом ближче познайомитися з місцевим глядачем. Говорить: з представлених робіт, кожна – знакова. Це тонка іронія над життям і смертю, красою та інколи вразливою недосконалістю. Говорить у цій серії навмисно уходив від кольору – все представлено у чорно-білому форматі. Словом, виставка – провокація, де автор із куражем навмисно грається почуттями.

Президент сумського фотоклуб «Позитив» Наталія Говорухіна говорить: вражає у авторі його непоказовість, скромність, жодного натяку на позерство. Відверто, прямо, іноді нахабно від демонструє очевидні життєві, місцями, побутові речі, при цьому не втрачаючи творчого злету.

Автор говорить, що просто закохався у Суми, тому впевнений, що це перше, але не останнє його знайомство з місцевими залами. А тому творчі пошуки та їх презентації, ще попереду. Чи будуть вони маленькими історіями жителів мегаполісу, чи, навпаки, фотографічною сагою маленького міста, – обіцяє розказати наступного разу.


За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: