Завантаження ...

На Сумщині склалася майже критична ситуація з відключенням світла (+відео)

Енергетики пояснюють: це через відсутність палива на теплоелектростанціях. Двадцять не виробляють мегават енергії саме з цієї причини.

Енергетики пояснюють: це через відсутність палива на теплоелектростанціях. Двадцять не виробляють мегават енергії саме з цієї причини. А загалом не працюють 25-ть. Тож сумські енергетики переходять з режиму аварійних відключень на спец знеструмлення. Та людям від цього не легше.

А в цей час керівництво підприємства пояснює журналістам – чому поринають у темряву тільки одні й ті самі райони. Кажуть: головна причина – табу на віялові відключення, видане у столиці. Тож доводиться в авральному режимі розробляти інші графіки.

«Імунітет» на знеструмлення мають стаціонари лікарень, підприємства, що виробляють продукцію для зони АТО або мають екологічну бронь, заклади системи виконання покарань та підприємства зв’язку. Сумчан таке задовольняє частково. Постійно жити в аварійному режимі не можна.

І як повідомив уже міський голова Сум, із 17 грудня в обласному центрі електрику вимикатимуть по-новому. Як саме – відповідь має дати Харків, якому підпорядковані тутешні енергетичні системи.



За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: