Завантаження ...

Cумські черлідери повернулися з Кубка України, що відбувся у Дніпродзержинську (+відео)

Приїхали як завжди не з порожніми руками, а з медалями різного ґатунку.

Приїхали як завжди не з порожніми руками, а з медалями різного ґатунку.

Черлідинг – це спортивні танці, що поєднують у собі елементи гімнастики та акробатики. У перекладі з англійської – група підтримки. Саме ці дівчата найчастіше відкривають спортивні змагання й інші розважальні масові заходи. Не даремно черлідинг вважають найзапальнішим серед усіх видів спорту. Майбутніх майстрів виховують у студії, що працює на базі обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Дівчатам є про що розповісти, адже вони вже ставали чемпіонами України серед юніорів та знають, для чого це їм.

На Кубку України гідну конкуренцію нашим землячкам склали спортсменки з Дніпропетровської, Полтавської, Одеської, Київської, Донецької, Луганської і Харківської областей. Але сумчанки знову показали високий рівень майстерності. У категорії «Юніори» хіп-хоп команда виборола бронзові медалі, ще одна «бронза» у хіп-хоп дуеті, а в номінації «Джаз» дівчата виграли срібну нагороду. Валерія зізнається – на таких турнірах завжди важко, але вони знають, як контролювати емоції і тримати себе в руках. Каже, в Дніпродзержинськ їхали впевненими у своїх силах та вже заздалегідь знали – медалі будуть.

А ця спортсменка у черлідингу лише другий рік. Але й вона вже не раз перевіряла свої сили на турнірах найвищого рівня і навіть має колекцію нагород.

Батьки вихованок розповідають, що окрім черлідингу їх діти відвідують й інші гуртки. Але саме тут вони повністю розкривають власний талант та здібності, загартовуються, здобувають спортивний і життєвий досвід.




За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: